Elektrische camper

Eindelijk is er een elektrische camper met een bereik dat groot genoeg is voor een lekkere vakantie.

Onze elektrische campers

Onze elektrische campers zijn gebaseerd op de 530cm lange Peugeot e-Expert met 75 kWh accu, en gebouwd door Fixxter. De camper ziet er fantastisch uit, en beschikt over alle denkbare luxe zoals automaat, Android Auto/Apple Carplay, climate control en keyless entry/start. Het voelt en rijdt eigenlijk als een normale personenauto. Parkeren is daardoor ook heel eenvoudig, zeker met de achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter.

De ombouw is gerealiseerd met mooie materialen waarbij 100% elektrisch het uitgangspunt is geweest. Dus zelfs niet meer koken of verwarmen met gas, maar alles via de accu of het stroomnet. Een flinke capaciteit aan zonnepanelen ontbreekt uiteraard niet, evenmin als een extra grote huishoudaccu van 200 Ah. Een dag of 2-3 off-the-grid kamperen is dus zeker mogelijk.

Wat is inbegrepen?

Elektrische BBQ en skottelbraai

Maak je elektrische experience compleet met een elektrische BBQ. Met de E Braai ontdek je hoe lekker en eenvoudig elektrisch barbecueën kan zijn. Geen vuur, dus ideaal voor op de camping. Startklaar binnen 5 minuten. In te stellen van 70 tot 270 graden en makkelijk schoon te maken. Met de inbegrepen paella pan tover je de BBQ bovendien zo om tot een skottelbraai.

Elektrische step

Even snel een boodschap doen, of lekker op pad voor een citytrip? Laat de camper een keertje staan en neem de elektrische step! Niet alleen heel praktisch, maar ook ontzettend leuk om te doen. Met de Segway-Ninebot Kickscooter Max G30 ben je optimaal mobiel. Hij heeft een bereik tot 65 km, en haalt een snelheid tot 30 km/u. 

In Nederland kan de elektrische step helaas alleen nog worden gebruikt op privéterrein (de camping), maar in het buitenland is hij op de meeste plekken gewoon toegestaan. 

De step heeft een houder voor de telefoon en is voorzien van een slot.  Tevens is een helm inbegrepen voor de veiligheid. Tot slot is de step inklapbaar, om hem makkelijk mee te nemen in de camper. 

Wat kun je verder nog bijboeken?

Mis je nog iets? Laat het weten, dan gaan we proberen het voor je te regelen!

Recharge your battery

Ervaar het nu zelf en reserveer een elektrische camper.

Elektrisch rijden

The journey is the destination… natuurlijk sowieso een mooi uitgangspunt voor een vakantie, maar zeker van toepassing op elektrische campers. Wil je zo snel mogelijk van A naar B, neem dan vooral geen elektrische camper. Maar wil je op je gemakje een mooie reis maken, en genieten van wat je onderweg tegenkomt? Dan zou dit zomaar wat voor jullie kunnen zijn.

250 km rijden op een lading

Onze elektrische camper heeft op papier een bereik van 330 km. Reken in de praktijk echter op tussen de 200-250km. Hoe snel je rijdt is daarbij heel bepalend. Met een gangetje van 100 km/u kom je een stuk verder op een lading. De camper maakt bovendien gebruik van regeneratief remmen waarbij energie wordt teruggewonnen zodra je remt.

In de begintijd van het elektrisch rijden hadden mensen vaak nog ‘range anxiety’. Dat is met het bereik van onze camper, en het grote aantal laadpunten echt niet meer nodig. 

Opladen tijdens een kopje koffie

Wat de elektrische camper prima geschikt maakt voor een vakantie, ook naar bestemmingen verder weg, is zijn snellaad mogelijkheid. De Peugeot e-Expert kan tot 100 kWh snelladen. Dat is flink snel. Het betekent dat je met ongeveer 400 km per uur kunt bijladen. Oftewel, met 30-45 minuten ben je weer onderweg als je wilt.

In de praktijk betekent het dat je een uurtje of 2-3 aan het rijden bent, en dan even stopt voor een kopje koffie of de lunch. Zo reis je op een hele ontspannen manier en kom je lekker uitgerust aan. 

Laadpas inbegrepen

Van ons krijg je een laadpas mee die overal in Europa gebruikt kan worden, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. De werkelijk gemaakte kosten verrekenen we achteraf. Je eigen laadpas gebruiken mag natuurlijk ook.

Om te zien waar je kunt laden gebruik je de navigatie van de camper of een app op je telefoon (bv. A Better Routeplanner). Met zo’n 250.000 laadpunten in 35 landen is er altijd wel eentje in de buurt. En op de camping plug je gewoon in op het stopcontact van je eigen camper.

Ervaar het zelf

Boek nu een compleet uitgeruste elektrische camper en ontdek de mooiste plekjes die Europa te bieden heeft!