Veelgestelde vragen over de elektrische camper
Hier vind je het antwoord op veelgestelde vragen over de elektrische camper e-Fixxter XXL. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten.
Mijn vraag …
-
Misschien wel de meestgestelde vraag, vooral door mensen voor wie elektrisch rijden nieuw is. In de warmere maanden van het jaar haal je makkelijk 250 km op een volle lading met de e-Fixxter XXL, en met de Outbase ID.Buzz haal je zelfs 350 km. Maar de gemiddelde camperaar rijdt eigenlijk niet veel meer dan zo’n 200 km op een dag . . .
-
Onze elektrische campers beschikken allemaal over de mogelijkheid tot snelladen. Daarmee laad je in 30-45 minuten je elektrische camper weer helemaal op. Dit is vooral handig langs de snelweg. In de stad of op je bestemming duurt het laden meestal enkele uren.
-
Het aantal laadpunten in Europa is de laatste jaren flink gegroeid. Zeker langs de snelwegen kun je eigenlijk overal terecht. Onze campers zijn op veel plekken in Europa geweest, van Engeland en Schotland tot Polen en Kroatië, en opladen was nog nergens een probleem. Wel is het altijd raadzaam om je laadstops te plannen, en rekening te houden met gebieden waar het aantal laadpunten wat minder dik gezaaid is.
-
Vervelend als het gebeurt, maar de kans op schade is nu eenmaal altijd aanwezig. Je hebt een eigen risico van € 1.000 per geval (€ 1.250 voor bestuurders onder de 24 jaar), en in goed onderling overleg proberen we een passende oplossing te vinden. Als je onverhoopt je reis niet kunt voortzetten, dan dekt onze verzekering in de meeste gevallen vervangend vervoer en verblijf.
-
Ja, je hond mag ook lekker mee op reis. Wel rekenen we hiervoor extra schoonmaakkosten.
-
Het is natuurlijk niet te hopen, maar het kan zijn dat je toch je reis moet annuleren. Hoe eerder je dat aangeeft, hoe lager de annuleringskosten. Zie onze Reserveringspagina voor details. Het is altijd aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten om dit risico te vermijden.
-
In onze elektrische campers zijn ook honden toegestaan. Ze krijgen dan na de boeking een extra schoonmaakbeurt, maar bij ernstige allergie kan dit toch een probleem zijn. We proberen ervoor te zorgen dat enkele van onze campers altijd hondvrij blijven. Het is beste is om even contact op te nemen om te overleggen over de mogelijkheden.
-
Als je zelf al een fietsendrager hebt, kun je die gewoon gebruiken op de trekhaak van onze elektrische camper. Een witte kentekenplaat is aanwezig, en eventueel ook een adapter van 7-polig naar 13-polig.
-
De bagageruimte bestaat uit een groot vak onder de slaapbank, ruimte op de slaapbank zelf, en een aantal ingebouwde kastjes.
-
Onze campers zijn uitgerust met all-season banden met 2PMSF kenmerk (het ‘sneeuwvlokje’). Dat betekent dat ze zijn toegestaan in landen waar tijdens de winterperiode winterbanden verplicht zijn. De banden bieden veilige grip wanneer het gesneeuwd heeft, maar we raden ze niet aan voor extreme winterse omstandigheden.
Ik heb een andere vraag
Staat jouw vraag er net niet bij? Laat het ons weten.
Recharge your battery
Ervaar het zelf en boek nu een elektrische camper.